William (1983)

Een huis boordevol muziek

In het ouderlijk huis van William was altijd muziek. Toen zijn vader nog in Ghana woonde speelde die al djembé, piano en gitaar en die nam hij mee naar Nederland. Daar, in de E-buurt in Zuidoost, kwamen altijd vrienden van Williams ouders over de vloer om samen muzikaal te freestylen. Het muziekvirus kreeg ook William te pakken.

William en zijn broer Jozef zijn opgegroeid met muziek en die speelt in allebei hun leven nog steeds een grote rol. In 2004 verhuisde het gezin Baiden vanuit Echtenstein naar Hoptille. Als tiener heeft William daar heel wat gezellige dagen beleefd met een groep vrienden in de tuin die samen muziek maakten. “En natuurlijk was er ook altijd eten en drinken”, zegt William.

‘Zuidoost is een hele muzikale buurt’

DJ Bailly

Williams broer organiseert evenementen. William zelf heeft daarbij het muzikale gedeelte op zich genomen. “Op veel van die evenementen ben ik dj”, zegt William trots. “Dat doe ik nu bijna tien jaar.”


William is met Afrikaanse muziek opgegroeid, en die muziekstijl ligt hem nog steeds het meest. “Maar ook Latin muziek, zoals salsa en reggaeton, laten mijn hart sneller kloppen. We organiseren ook Latin evenementen.”

Muzikale broedkamer

Zijn muzikale opvoeding heeft William niet alleen aan zijn ouders, maar ook aan Zuidoost te danken, zegt hij. “Zuidoost is een hele muzikale buurt, waaruit veel talent is voortgekomen. Ik ben er trots op dat ik hier ben opgegroeid en dat hier mijn muzikale wortels liggen. Zuidoost heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben.”


William besluit met te zeggen dat hij hoopt dat de stad al het talent in Zuidoost herkent en erkent. “En dat de gemeente meer mogelijkheden geeft aan de jeugd om zich op kunstgebied te ontwikkelen.”


William is de vriend van Dilainy.  Haar verhaal lees je hier.