Larry (1967)

Nigeriaanse politiek en klederdracht

In 2008 kwam Larry Otubambo als begin-dertiger vanuit Nigeria naar Nederland. Daar kwam hij terecht in Zuidoost, waar hij op verschillende plekken heeft gewoond. Omdat er veel culturen in Zuidoost door elkaar heen wonen, is het stadsdeel voor Larry een fantastische en prachtige plek. “En omdat je op veel plekken in de buitenruimte aan je lichamelijke conditie kan werken.”

Larry is inmiddels halverwege de 50. Als hij een foto van zichzelf laat zien aan vrienden in Nigeria, reageren ze verbaasd: ‘Ben jij dat?’ Hij heeft namelijk een superfit lichaam, terwijl mannen in Nigeria niet zo bezig zijn met het trainen van hun lijf.


Larry: “Hier in Zuidoost staan op een aantal plekken in de buitenlucht fitnesstoestellen. Zoals in het Mandelapark en bij Kraaiennest. Die gebruik ik graag. Ook zijn er plekken om te voetballen en kun je makkelijk aansluiten als er gespeeld wordt. Zulke faciliteiten vanuit de overheid kennen we niet in Nigeria.”

‘Ik ben op mijn plek in een internationale omgeving’

Politiek in Nigeria

Larry is erg betrokken bij zijn geboorteland. Zijn politieke interesse toont hij met het boek waarmee hij zich heeft laten fotograferen. “Het is een boek van de Nigeriaanse politieke partij APC, het All Progressives Congress.


Het gaat over de politieke situatie in Nigeria en hoe een nieuwe leider kan zorgen voor onder andere een gezond investeringsklimaat, een betrouwbare energievoorziening en goede infrastructuur, zodat iedereen in Nigeria goed kan leven.”

Klederdracht

Op de foto laat Larry ook traditionele klederdracht uit het Westen van Nigeria zien. Daar komt hij vandaan. Hij gaat er elk jaar 1 of 2 keer op bezoek. Maar zijn leven heeft hij inmiddels opgebouwd in Nederland.


Larry heeft de studie international business management gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. En nu werkt hij als logistiek coördinator op de bloemenveiling van Aalsmeer. “Het is een ontzettend internationale organisatie waarvoor ik werk”, zegt Larry. “Net als in Zuidoost, ben ik er dan ook heel erg op mijn plek.”