Delilah (1979)

'Helemaal thuis in de H-buurt'

Delilah Pisas en haar drie kinderen voelen zich thuis in de H-buurt in Amsterdam-Zuidoost. Twee jaar geleden moesten ze verhuizen, en dat deden ze naar de overkant: van Hoptille naar Hofgeest.

Delilah geniet van praatjes met haar buren op straat. Of ze nauwer contact zou willen met haar buren? “Nee hoor, zo is het goed. Ik ben een sociaal persoon en maak graag contact. Maar gewoon buiten op straat, dat is prima.”

‘Ik geniet van praatjes op straat’

Sociaal werker

Dat Delilah sociaal is, blijkt ook uit haar werk. Ze is namelijk sociaal werker bij Stap Verder. Dat is een samenwerking van de Sociëteit Afrikaanse Missiën en de Stichting Pastoraal Diaconaal Centrum Bijlmermeer. Delilah helpt ongedocumenteerden met problemen waar ze mee te maken hebben. Dat is soms zwaar werk, want vaak gaan dingen niet zoals je zou willen. “Maar het geeft veel voldoening”, zegt Delilah.

 Reiziger

Behalve sociaal, is Delilah ook nieuwsgierig en wil ze graag de wereld ontdekken. Vandaar dat ze een wereldbol heeft gekozen als voorwerp om mee op de foto te gaan. “Als ik ergens ben, trek ik er graag op uit. Ik ben niet iemand die de hele dag aan een zwembad gaat liggen. Liever geniet ik van de natuur. Zoals in Turkije. Op een boot vanuit Fethiye langs allemaal kleine eilandjes. En dan die onbeschrijflijke kleuren van de Egeïsche zee ...”

Safari

“Ik reis veel minder dan ik zou willen. Heel graag zou ik nog eens naar Afrika willen, daar ben ik nog nooit geweest. Ooit hoop ik nog eens op safari te gaan. Dat lijkt me ontzettend mooi.”