Gezichten van de H-buurt

42 mensen, 42 verhalen

Wijkbeheerder bij Rochdale én fotograaf Marcel Berkelaar vroeg aan 42 mensen uit de H-buurt of ze geportretteerd wilden worden.

Van 17 juni tot midden augustus waren de levensgrote portretten van 'zijn' bewoners te zien; dwars door de H-buurt. Bewoners staan met een voorwerp dat voor hun belangrijk is, op de foto. De live tentoonstelling is afgelopen, maar hier zijn alle portretten en verhalen te lezen. 

Sterke buurten

Marcel: “Door het zien van de portretten en lezen van de verhalen voelen bewoners zich hopelijk veiliger, maken makkelijker contact en durven elkaar beter aan te spreken of te ondersteunen.
Door zijn werk als wijkbeheheerder bij Rochdale weet Marcel als geen ander hoe belangrijk dit is voor een sterke buurt.


Eenzaam en anoniem

Uit verschillende cijfers blijkt dat bewoners in de H-buurt zich relatief onveilig voelen. Er wonen veel eenoudergezinnen en er is relatief veel eenzaamheid en anonimiteit. Veel bewoners voelen zich niet gehoord, gezien en begrepen.


Eerste stap naar meer verbinding

Om deze en andere redenen willen Rochdale, de gemeente en diverse andere organisaties het tij keren. Marcel: "Door deze portretten en verhalen te delen zijn er hopelijk genoeg aanknopingspunten om een gesprekje te beginnen. Dit kan een eerste stap zijn naar meer verbinding.”


'Hopelijk maken mensen nu makkelijker contact en voelen ze zich veiliger'

Foto-tentoonstelling zien

Lees alle verhalen van de bewoners op de volgende pagina's.

De fototentoonstelling bekijken? De wandeling langs alle portretten loopt tussen Hoogoord en Hogevecht. Zie kaartje hieronder. 

De tentoonstelling is tot 15 augustus te zien. 

Bekijk hieronder de locatie en de route van de foto-tentoonstelling.
Start bij Hoogoord en volg de route naar Hogevecht 2.