Cheryl (1983)

'Zingen als uitlaatklep'

Zoals er mensen zijn die met sporten of dansen hun energie kwijtraken, zo heeft Cheryl Bruinhard zingen als uitlaatklep. Veel meezingen met de radio. En af en toe en nummer opnemen en dat delen met haar familie en vrienden op social media. Maar op een podium staan ziet ze niet zo zitten. “Daar ben ik de persoon niet naar.”

Cheryl is opgegroeid in Zuidoost en voelt er zich helemaal thuis. Ze houdt van het multiculturele karakter van de wijk. Van de drukte, de sfeer. En van het vele groen.

‘Er wonen hier veel mensen waarmee ik ben opgegroeid’

Samen opgegroeid

“Er wonen hier nog veel mensen met wie ik ben opgegroeid”, zegt Cheryl. “Dus ik ken en herken veel mensen als ik buiten op straat ben. Daar zitten veel mensen tussen met dezelfde afkomst als ik: Surinaams.


In Suriname staat eten centraal en alle gezelligheid daaromheen. Dat is hier in Zuidoost niet anders. Er is altijd wel ergens een etentje of een feestje.”

Kletsen met bekenden

Cheryl ziet in Zuidoost nog een overeenkomst met Suriname: “Je kunt niet even snel-snel naar de markt. Want als je een bekende tegenkomt, sta je heel lang gezellig te kletsen.”

Met directe buren kan Cheryl ook goed overweg. Tenminste, met de buurvrouw aan de ene kant. “Met haar heb ik een goed contact. We hebben zelfs samen gesport.” De buurman aan de andere kant veroorzaakt veel overlast. “Met hem praat ik niet meer.”

Rap en rock

Als jonge vrouw in de bloei van haar leven, houdt Cheryl zich graag bezig met de leuke dingen die het leven te bieden heeft. Ze heeft een fijn netwerk van familie en vrienden, met wie ze veel tijd doorbrengt.


“Verder houd ik van kunst en cultuur. En ik zing heel erg graag. Mijn favoriete muziek om te zingen? Ik zing van alles, van liedjes uit de jaren 80 en rap, tot R&B, soul en rock.


Ik zou trouwens nog wel eens liedjes willen opnemen in een professionele studio. Maar op een podium? Nee, daar droom ik niet van. Zingen doe ik vooral voor mezelf, als uitlaatklep.”