Jennifer (1969)

Buurtbewoners helpen met groeien

Jennifer is coördinator bij Buurtwerkkamer De Handreiking. Daar werkt zij samen met een team van medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners. De Buurtwerkkamer zit aan Haardstee 15. Het is een plek voor iedereen, met allerlei activiteiten voor en door de buurt.

In De Handreiking is iedereen welkom. Er zijn allerlei activiteiten. Buurtbewoners organiseren onder begeleiding van Jennifer zo veel mogelijk zelf. Zo zijn er een kapsalon, een buurtrestaurant, een buurtmoestuin en een creatieve club.


Er is ook klussendienst, die buurtbewoners helpt met kleine klusjes in huis. En een Repair Café, waar buurtbewoners met hulp van vrijwilligers kapotte spullen kunnen repareren. Verder worden er Nederlandse les en computerles gegeven.

Ik word heel blij van blije gezichten’

Buurtrestaurant

Op donderdag zijn buurtbewoners van harte welkom bij het Buurtrestaurant. “Daar krijgen ze voor 1 euro een complete maaltijd”, vertelt Jennifer. “Het eten dat overblijft, kunnen ze mee naar huis nemen, in een zelf meegebracht bakje.”

Formulieren-brigade

De belangrijkste activiteit van de buurtwerkkamer is de Formulieren-brigade. Daar krijgen buurtbewoners hulp bij het lezen van brieven, het invullen van formulieren en bij het bellen naar instanties.


Jennifer: “Veel buurtbewoners zijn de Nederlandse taal niet helemaal machtig. Daarom is het altijd superdruk bij de Formulieren-brigade.”

Scharrel-ondernemen

Bij De Handreiking kunnen buurtbewoners ook proeven en ruiken aan het ondernemerschap. Scharrel-ondernemen noemen ze dat.


Dit is een makkelijke manier om te leren ondernemen, onder de veilige vleugels van de buurtwerkkamer. En zonder de rompslomp van de administratie, want die wordt voor hen gedaan.


Blije gezichten

In haar rol als coördinator vindt Jennifer het belangrijk te zien dat mensen groeien en het naar hun zin hebben bij De Handreiking. Samen met haar team wil zij mensen het gevoel van een tweede huiskamer geven.


Jennifer: “Ik vraag dan ook aan buurtbewoners en medewerkers waar ze blij van worden en probeer ze daarbij te helpen. Ik word namelijk heel blij van blije gezichten.”