Victor (1990)

Een creatieve, muzikale duizendpoot

Muziek. Daarmee houdt Victor zich het liefste bezig. Toen hij een puber van 14 was, maakte hij op zijn computer al beats voor rappers. Tussen 2012 en 2014 vormde hij met zijn broer en 4 vrienden de rapgroep Soul Daad. Nu is hij weer voornamelijk producer en werkt hij met muzikanten uit onder andere Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. “Soul Daad is momenteel de naam van mijn platenlabel.”

Victor is creatief op meerdere vlakken, die allemaal samen komen op de website www.souldaad.com. Het T-shirt waarmee hij op de foto staat, is bijvoorbeeld een eigen ontwerp.

‘Het liefst hou ik me de hele dag met muziek bezig’

Portret

“Op vakantie leerde ik een meisje uit Engeland kennen”, vertelt Victor over het ontwerp. “Zij zag dat ik steeds tekeningen postte op mijn Instagram en vroeg of ik een tekening van haar kon maken op basis van een aantal foto’s. Dit T-shirt is het resultaat ervan. Op mijn website verkoop ik nog meer kleding met mijn eigen ontwerpen erop geprint.”

Vice Vic

Het keyboard waarmee Victor op de foto staat, staat symbool voor zijn passie voor muziek. Hij componeert beats voor rappers, produceert nummers, maakt videoclips, schrijft songteksten.


Op souldaad.com staat een groot aantal tracks en videoclips waaraan Victor heeft meegewerkt. En ook op Spotify staat uren aan muziek van Vice Vic. Dat is Victors artiestennaam.

Verhuisbedrijf

“Ik verdien wel wat met mijn muziek”, zegt Victor. “Maar ik kan er mijn huur nog niet van betalen. Daarom heb ik ook een verhuisbedrijf: kleinVERHUIS.nl. Hiermee ben ik vooral in de Bijlmer actief.”


Victors droom is een aantal verhuizers in dienst te nemen, voor het uitvoerende werk. En zelf vanuit huis de verhuizingen coördineren. “Op die manier houd ik meer tijd over voor de muziek.”


Ervaring delen

Verder droomt Victor van een professionele muziekstudio. “Nu doe ik alles vanuit huis. Die studio wil ik ook gebruiken om iets te betekenen voor de buurt. Want ik wil graag iets van een stichting of zo beginnen. Daarmee wil ik jongeren uit Zuidoost laten ervaren wat er zo mooi is aan muziek maken. Ik wil mijn passie heel graag delen.”