Vers opgeleverd

Schitterende nieuwe woningen in Spark Village

In november hebben bijna alle 240 jongeren de sleutel gekregen van hun nieuwe woning in een bijzonder wooncomplex: Spark Village. Bijzonder, omdat de bewoners samen bouwen aan een actieve community waar je kunt leren van anderen en naar elkaar omkijkt.

De woningen van Spark Village staan op een van de meest high tech locaties van Europa, namelijk het Amsterdam Science Park in Am-sterdam Oost. De helft van de 240 bewoners zijn statushouders die in Spark Village samenwonen met 80 studenten en 40 jongeren (die niet voltijd studeren). En samen bouwen zij dus aan een community. Wat houdt dat precies in?

Community Builders

Pieter de Roest, programmaleider Huisvesting Statushouders: “Een community wordt gemaakt door mensen. Daarom verwachten we van alle bewoners dat ze activiteiten voor de community organiseren. Een bewoner bepaalt zelf wat voor een activiteit dat precies is. Binnen de muren van Spark Village zijn ook zogenaamde Community Builders aanwezig. Zij helpen de bewoners bij het realiseren van de community. Want die ontstaat niet van de een op andere dag.”

Burenbuddy

Zoals het gezegde luidt: beter een goede buur, dan een verre vriend. Elke bewoner wordt vanaf dag één gekoppeld aan een buurman of buurvrouw (statushouder). Pieter: “Als je nieuw bent in Nederland, dan heb je misschien nog veel vragen over hoe alles hier precies werkt. En aan wie kan je die nu beter stellen dan aan je buurman of -vrouw? Zo voel je je voor je het weet helemaal thuis!”


rochdale.nl/sparkvillage

‘De bewoners bepalen samen wat er gebeurt in Spark Village’