kort nieuws

Verduurzaming woningen

In Diemen zijn aan de Albert Loethoelistraat 103 appartementen energiezuiniger gemaakt. Het dak is geïsoleerd en voorzien van 138 zonnepanelen voor de algemene verlichting en de liftinstallaties.


Extra duurzaam zijn de zes gasabsorptiewarmtepompen. Deze halen warmte uit de lucht en voegen die warmte toe aan de verwarmings- of warmwaterinstallatie.

lees meer..

Gratis Energiecoach

Wilt u een paar tientjes tot honderden euro’s besparen? Een energiecoach adviseert u over uw energieverbruik. Gratis. Bovendien krijgt u naar keuze een aantal handige bespaar­producten. Ook gratis.


Energie besparen kan in bijna elke woning, oud of nieuw. De energiecoaches van !Woon (voorheen: Steunpunt Wonen) zijn getrainde vrijwilligers. Ze zijn beschikbaar in Amsterdam, Haarlem en binnenkort ook in andere gemeenten in de regio.

Het advies is gratis, het enige dat het van u vraagt is een beetje tijd. Na het bezoek ontvangt u een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor uw huishouden. Ook wanneer u al energiebewust bent, kan het bezoek u nieuwe inzichten geven.

Een bezoek aanvragen kan via wooninfo.nl.

regel nog

veel meer

zaken met

mijn rochdale

Online
reparatie aanvragen

Sinds een aantal maanden is onze website vernieuwd. Vooral het online aanvragen van een reparatie gaat nu makkelijker. U kunt aangeven om wat voor storing of defect het gaat en dan meteen zelf een afspraak inplannen in de agenda.

Een stad zonder aardgas 

Omdat aardgas bijdraagt aan klimaatverandering, wil de stad daar vanaf. En het stadsbestuur wil dat Amsterdam in 2040 aardgasvrij is. Dit betekent een overgang naar stadswarmte.
Het is belangrijk dat de kosten voor bewoners niet stijgen en dat zij er zo min mogelijk last van ondervinden. Bijvoorbeeld door deze werkzaamheden te combineren met renovatieplannen of wegwerkzaamheden.


Gaat Rochdale uw woning renoveren?

Dan informeren wij u samen met de gemeente

over wat aardgasvrij voor u betekent.

Meer weten? amsterdam.nl/aardgasvrij

Onderweg

naar 100%

veilige

warmte

Tekort aan bouwvakkers

Tijdens de economische crisis hebben weinig jonge mensen zich laten opleiden tot bouwvakker: er werd nauwelijks gebouwd, dus veel werk was er niet. Nu er weer volop gebouwd en opgeknapt wordt, is er een tekort aan vakmensen. Hierdoor kunnen projecten vertraging oplopen. Daar kunnen we helaas weinig aan doen.

Duurzaamheidsloket

Rochdale wordt met enige regelmaat gebeld door bewoners en Verenigingen van Eigenaren die bijvoorbeeld graag zonnepanelen op hun dak willen, isolatieglas wensen of graag elektrisch willen koken. Met een online duurzaamheidsloket krijgen aanvragen van huurders op het gebied van energiezuinig wonen de aandacht die nodig is.
Het loket is een pagina op onze website waar wij informatie en tips verzamelen over wat u zelf kunt doen in uw huis.
Heeft u nog andere vragen, dan horen wij die graag.

rochdale.nl/energiezuinigwonen

Postjesweg opgeknapt

In Amsterdam-West hebben we 191 woningen gerenoveerd aan de Postjesweg en omgeving. De woningen hebben een monumentale status. Dat betekent dat het aanzicht aan de buitenzijde gelijk moest blijven. Aan de binnenzijde hebben we alle woningen grondig gerenoveerd. Onder meer goed geïsoleerd en in veel gevallen hebben we badkamers en keukens vervangen. Bewoners moesten vanwege de overlast een tijdje in een wisselwoning wonen. Wij danken hen voor het geduld en begrip tijdens de renovatie.

Energiezuinige nieuwbouw

In het Breehorngebied in Amsterdam-Noord hebben we 43 BENG-eengezinswoningen gebouwd: de Sterrenhof. BENG staat voor ‘bijna energieneutraal gebouwd’.
Alles in de woningen is erop gericht om weinig energie te verbruiken. Zoals extreem goede isolatie, zonnepanelen op het dak en geheel automatische ventilatie en verwarming.

lees meer..

Verduurzaming woningen

Naast het verhogen van het energielabel, dus de energiezuinigheid van het gebouw, is ook de uitstraling van het complex aangepakt. Het gedateerde oranje van het houtwerk is vervangen door een rustige deftige groentint.
Rochdale werkt samen met de bewoners aan een duurzamere wereld door energie te besparen. Het gaat over energiezuinige huizen en om de bewustwording van bewoners. De 103 appartementen in Diemen zijn onderdeel van het totale verduurzamingsproject van Rochdale in Amsterdam en omgeving.

Mijn Rochdale

U regelt nog veel meer woonzaken online met Mijn Rochdale.
Bijvoorbeeld uw geld­zaken, het afsluiten van een onderhouds­abonnement of het aanvragen van woningruil, huisbewaring of een contract­wijziging. Ook uw post van Rochdale kunt u inzien via Mijn Rochdale.

Heeft u nog geen account? Regel het snel!

rochdale.nl/mijnrochdale

Onderweg naar 100% veilige warmte

Open verbrandingstoestellen, zoals geisers, gashaarden, gevelkachels en moederhaarden, kunnen gevaarlijk zijn. Als het gas niet goed verbrandt, komt er giftig koolmonoxide vrij. Daarom zijn we in 2016 begonnen met het vervangen van alle open verbrandingstoestellen in onze woningen. Een flinke klus.


Inmiddels is 99% van de betreffende huishoudens akkoord met de vervanging. We hebben al 1135 cv-installaties aangelegd (van de 1.152 in totaal). Vaak zijn deze zuiniger dan de oude toestellen. Dit scheelt huurders dus in de portemonnee. En: het milieu is er ook blij mee.

Energiezuinige nieuwbouw

In vergelijking met een gewone nieuwbouwwoning kan de energiebesparing oplopen tot wel 40 procent. En de vermindering van de CO2-uitstoot tot wel 80 procent.


Het gaat om sociale huurwoningen voor gezinnen met een maximaal jaarinkomen van € 41.056 (prijspeil 2018). De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Komt er een woning vrij? Dan bieden we die aan via WoningNet.