Groen is zoveel meer dan groen.

Heeft u een balkon, tuin of geveltuin? Het groener maken ervan heeft veel voordelen. Voor uw welzijn én gezondheid. Wij zetten een aantal van die voordelen voor u op een rijtje. 

Groen is niet alleen groen, maar werkt bijvoorbeeld ook als luchtfilter, ontstresser, geluidsdemper, verrijker én verkoeler.

Luchtfilter

Planten produceren zuurstof en filteren schadelijke stoffen uit de lucht. Doordoor verbetert de luchtkwaliteit. Dit is vooral belangrijk in de stad, waar er meer luchtvervuiling is.

Ontstresser

Wist u dat groen en natuur de geest kalmeren en ontspannen? Onderzoek heeft dat aangetoond. Groen kan helpen bij het verminderen van stress en angst. En uw mentale gezondheid verbeteren. Daarom is wandelen in de natuur ook vaak zo fijn.

Geluidsdemper

Planten en groen dempen geluiden uit de omgeving. Hierdoor wordt uw buitenruimte rustiger en aangenamer.

Verrijker

Door uw buitenruimte te vergroenen, draagt u bij aan de biodiversiteit in uw omgeving. Dat betekent dat er veel verschillende dieren en planten leven. Planten en bloemen trekken insecten en vogels aan. Dit verrijkt de natuurlijke leefomgeving.

Verkoeler

Door verandering van het klimaat valt er meer regen in korte tijd. Ook krijgen we vaker te maken met hele hete periodes. Vervang daarom tegels in uw tuin door groen. Dan kan het regenwater de grond is. Zo helpt u voorkomen dat het riool overstroomt. Bovendien houden tegels warmte vast en geven ze dat weer af. Door tegels te vervangen door groen, zorgt u voor verkoeling.

Vergroenen heeft heel veel voordelen