'Sara kan geen kant op - ze moet bij haar man blijven.'

Gevangen in een huwelijk

Gevangen in een huwelijk

Sara is 18 als ze naar Nederland komt. Ze gaat hier trouwen en trekt in bij haar man in Nieuw-West. Het duurt niet lang voordat Sara de gokverslaving van haar man ontdekt. Die verslaving heeft hem in de schulden gebracht. Werken kan hij niet meer. Hij is invalide en arbeidsongeschikt. Om de schulden af te betalen moet Sara gaan werken.


Dag en nacht werkt Sara om de schulden van haar af te betalen. Inmiddels is ze zwanger, maar rusten zit er niet in. Haar man heeft constant geld nodig. De gokverslaving is niet het enige probleem. Een cocaïneverslaving komt erbovenop. Het harde werken eist zijn tol: Sara verliest haar eerste kindje, nog tijdens de zwangerschap.


Een paar jaar later. Het gezin telt inmiddels twee kinderen. Beter is de situatie echter niet. Sara schraapt al haar moed en kracht bij elkaar: ze wil en moet uit deze situatie stappen. Dat betekent scheiden van haar man en met haar kinderen ergens anders wonen. Een nieuw, beter leven starten. Maar waar moet ze heen? Na de scheiding heeft ze geen recht op een woning, ook niet voor haar kinderen. Dan staat ze op straat. Sara kan geen kant op – ze moet bij haar man blijven. Ze zit muurvast.