Buurtambassadeurs van het BewonersTeam

Betrokken bewoners helpen de buurt 

In de zomer van 2021 hebben zo’n 30 kinderen 9 weken lang elke woensdag afval geprikt. In 2022 organiseren de buurtambassadeurs van het BewonersTeam weer van die prikmiddagen. Maar de 7 buurtbewoners die het team vormen, doen veel meer. Risma Soekhie vertelt. Risma zet zich al 4 jaar in voor de buurt. Net als haar man. En vaak wel 7 dagen per week. “Ik kan gewoon niet stilzitten”, zegt Risma lachend. 

Foto: gemeente Amsterdam/Tom Feenstra

Voedselpakketten 

En dat is maar goed ook, voor de buurt. Want het is ongelooflijk wat Risma en het BewonersTeam allemaal doen. Om te beginnen lopen ze twee keer per week een ronde door Banne Zuid. Ze controleren of alles schoon, heel en veilig is. Daarnaast organiseert het BewonersTeam veel activiteiten voor de buurt. En delen ze elke week zo’n 150 voedselpakketten uit. Dat doen ze samen het met BewonersTeam uit Banne Noord. 

Straatfeest 

Via activiteiten voor kinderen weet het BewonersTeam ook de buurt te verbinden. Soekhie: “Een straatfeest op Moederdag 2021 trok 80 kinderen. Een paar weken later organiseerden we een straatfeest op Vaderdag. We wilden dat ook de kinderen uit de nieuwe woningen meededen. Daarom zijn we daar langs alle deuren gegaan. Om ouders en kinderen uit te nodigen.” En met succes, want er deden toen zo’n 300 kinderen mee.  

Cadeaus van Sinterklaas

Misschien wel het grootste succes tot nu toe is het Sinterklaasfeest van 2021. In een interview in de krant Het Parool vroeg Risma om donaties. Hiermee heeft Sinterklaas voor 500 kinderen uit de buurt een cadeautje kunnen kopen.  

'Het was een groot succes! Er deden zo'n 300 kinderen mee'

Mensen nodig 

Risma en haar man maken deel uit van het BewonersTeam Banne Zuid. Ze werken vaak samen met het team in Banne Noord. Risma: “Daar kunnen ze nog wat extra mensen gebruiken. Het liefst huurders van Stadgenoot.” Heeft u interesse? Neem dan contact op met Vincent Wolff van Strategische WijkAanpak. Zijn mailadres is v.wolff@swa.nu.